BITGELD

maandag 17 augustus 2015

BITCOIN PINPAS

Wat is de beste bitcoin pinpas?

Er zijn al veel bitcoin pinpassen in omloop. Deze maken het mogelijk om met bitcoin betalingen te verrichten in winkels waar geen bitcoin wordt geaccepteerd of om contant geld op te nemen uit een geldautomaat.

beste bitcoin pinpassen
Het probleem is dat de meeste bitcoin pinpassen die worden uitgegeven alleen met US Dollars kunnen worden opgeladen. De meeste bitcoin passen werken als een prepaid Mastercard of VISA kaart. Vanuit de bitcoin wallet wordt de pinpas opgeladen met een x aantal euro's of dollars voor de corresponderende bitcoins die je wilt omwisselen voor de actuele bitcoin prijs. Voor Nederlanders is dit zeer nadelig aangezien er extra conversiekosten in rekening worden gebracht door de betaalkaart uitgever. Vandaar moet je het volgende in acht nemen.

1. De beste bitcoin pinpas moet daarom kunnen worden geladen met euros om deze kosten te vermijden. 

2. Bovendien moet de beste bitcoin pinpas onmiddelijk bitcoins voor euros kunnen omwisselen. Bij de meeste bitcoin pinpassen is dit niet het geval. Je zult daar zo'n 10 minuten moeten wachten tot dat je bitcoins zijn ingewisseld in het geval het tegoed op je bitcoin prepaid card niet voldoende is. Voor het gebruiksgemak vooral gedurende betalingen is het gewoon het beste wanneer je onmiddelijk bitcoins kunt omzetten naar je bitcoin pinpas.

3. Het mooiste zou zijn als dit allemaal makkelijk werkt via een app in je smart phone en dat je bitcoins in deze mobile en online bitcoin wallet verzekerd zijn en super beveiligd zijn.

beste bitcoin debet card
Op basis van bovenstaande criteria heb ik een aantal bitcoin pinpassen ook wel bekend als bitcoin debet cards of prepaid cards bekeken. Om het maar even kort te houden, alleen de e-Coin debit card en de SpectroCoin debit card volstaan en behoren tot de beste bitcoin debetkaarten beschikbaar voor Nederlanders.

De bekende ANX Bitcoin Debit Card is inderdaad zeer goed en werkt prima, maar is niet beschikbaar in euros en kan niet onmiddelijk worden opgeladen. Het voordeel is wel dat ANX in Hong Kong is gelegen en beschikt over een eigen bitcoin beurs waar bitcoins direct kunnen worden ingekocht. Dit is niet het geval met de e-Coin bitcoin pinpas, daar moet je eerst bitcoins kopen bij een bitcoin beurs zoals CleverCoin. Vandaar stuur je de gekochte bitcoins naar jouw e-Coin wallet om ze daar weer op te laden naar het gewenste aantal euros op jouw e-Coin e-Card.

In dat opzicht is SpectroCoin een betere dienst aangezien deze wel over een bitcoinbeurs beschikt waar je met Ideal bitcoins kunt kopen en direct op je SpectroCoin debit card kunt laden.

best bitcoin debit card
Een aanbeveling is om ook een rekening te openen bij Bitreserve. Je kunt daar een gedeelte van jouw bitcoins omzetten in andere valuta's zoals o.a. de Hong Kong Dollar of edelmetalen zoals goud. Je kunt op deze manier jezelf op een goudstandaard zetten of op een Hong Kong Dollar standaard. Alleen wanneer je in euros wilt uitgeven, kun je onmiddelijk een gedeelte van jouw goud of Hong Kong dollars weer omzetten naar bitcoins en weer gebruiken voor euro betalingen met de e-Coin e-Card.

Ben je opzoek naar een pure bitcoin pinpas?

Coinkite is een van de weinige dienstverleners die complete bitcoin betaalsystemen ontwikkelt met pure bitcoin pinpassen om met bitcoins te kunnen betalen in een echte bitcoin mPos systeem. Bij deze bitcoin pinpassen laad je jouw bitcoin debit card op met bitcoins en betaal je direct met bitcoins bij de winkelier (die bitcoins accepteert). Voor meer informatie: Coinkite Review.

Een andere bekende naam is Xapo, maar Xapo heeft de Xapo bitcoin debit card nog niet beschikbaar voor haar klanten in Euro. Voor meer informatie over verschillende bitcoin pinpassen, kan ik het volgende artikel aanbevelen: selectie van de beste bitcoin debet cards.

Gerelateerde artikels:Geen opmerkingen:

Een reactie posten