donderdag 20 september 2018

RIPPLE BANKEN

Meer en meer banken kiezen voor Ripple!

Er is een netwerk van Ripple banken onder ontwikkeling. Inderdaad, de banken staan niet stil en omarmen de blockchain technologie met gerelateerde netwerk protocollen voor het verwezenlijk van sneller en goedkoper betalingsverkeer. Het huidige SWIFT-systeem en andere geldstorting en overboekingssystemen van het huidige bankwezen is verouderd en duur in gebruik voor zowel de klant als de bank zelf.

ripple banken
Ripple heeft jarenlang gewerkt voor een goed protocol en software (xCurrent) voor het verwezenlijken van een effectief betalingsnetwerk voor banken en financiele instellingen. Elk jaar sluiten meer en meer banken zich aan bij het RippleNet, het gedistribueerde betalingsnetwerk voor het faciliteren van bijna gratis en direct globaal betalingsverkeer. Een van de meeste recente toevoeging is de Amerikaanse PNC bank. Deze bank beschikt over meer dan 8 miljoen klanten waaronder vele bedrijven. Bedrijven kunnen nu buitenlandse betalingen ontvangen in real time. Dit betekent dat een klant in Pennsylvania direct een betaling van klant in Engeland kan ontvangen. 

De BNC bank is een van de vele banken die met Ripple samenwerkt. Andere bekende Ripple banken zijn de volgende: Banco Santander, American Express, SBI Remit, MoneyTap, BBVA, SEB, Akbank, Axis Bank, YES BANK, National Commercial Bank in Saoedi-Arabiƫ etc. Meer dan 100 banken maken of zullen gebruik maken van RippleNet met een reikwijdte in 40 landen en 6 continenten. Het lijkt er op dat Ripple niet meer te stoppen is en dat meer en meer banken de Ripple technologie zullen gebruiken voor het verwezenlijken van globaal betalingsverkeer in plaats van het SWIFT-systeem. Welke mogelijke geo-politieke implicaties kan dit hebben?

Voor meer informatie en gerelateerde artikels:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten