BITGELD

vrijdag 20 november 2015

VEILIG BELEGGEN

Wat is veilig beleggen?


De vraag naar wat is veilig beleggen in deze tijden onderstreept de onzekerheid van vele particulieren over het huidige renteklimaat. Vele vragen zich af of sparen of beleggen nog wel zin hebben. Beleggen kent namelijk vele risico's en traditionele veilige beleggingsvormen ook. Wat is traditioneel veilig beleggen?

veilig beleggen
Veilig beleggen veronderstelt dat je zo'n 20 % van je spaarvermogen belegt in edelmetalen. Het beleggen in goud in combinatie met het beleggen in zilver wordt door meer en meer beleggers gedaan. Het kopen van fysiek-kluis goud of zilver is in dit geval zeker aan te bevelen. Vooral BitGold is een interessante dienstverlener op dit gebied aangezien je het goud kunt verspreiden over verschillende kluis locaties in de wereld zoals Singapore en Hong Kong.
veilig beleggen met bitgold
Dit is veilig beleggen als een bescherming tegen geldontwaarding en mogelijke goud confiscatie door de Nederlandse overheid. Bovendien, je kunt jouw goudvoorraad in Hong Kong koppelen aan een Euro Mastercard waardoor je in Nederland met jouw goud gewoon kunt winkelen. Dit maakt het kopen van goud bij BitGold naast een veilige beleggingsvorm ook een liquide bellegingsvorm. Je zet je op deze manier op je eigen goudstandaard.Voor meer informatie: BitGold Review.  

Bovendien zijn er beleggers die hun goudvoorraad complementeren met platina of palladium. Niettemin, vergeet niet dat zilver, platina, palladium ook als grondstoffen worden beschouwd. Het beleggen in grondstoffen is niet veilig te beschouwen aangezien ze deflatoir zijn tijdens afnemende vraag bij economische perikelen. Niettemin, ze kennen ook een mogelijk monetair component. Bij goud is dit natuurlijk het meest duidelijke het geval. Voor meer informatie:


wat is veilig beleggen
Andere vormen van traditioneel veilig beleggen zijn aandelen van enorme corporaties die gedurende economische crisis nooit te veel in waarde zijn gedaald en een stabiele koers varen. Het probleem van aandelen is dat ze met een derde partij risico komen en bijna nooit op jouw naam staan, mits het je eigen bedrijf is. Dit probleem heb je niet bij edelmetalen. Hier is er geen derde partij risico en wordt daardoor als een veilige belegging beschouwd. In die zin, zijn obligaties veiligere bellegingsvormen. Veilig beleggen in obligaties van landen met een stabiele economie zonder te veel staatschulden geven misschien niet zo'n hoog rendement, maar wel zekerheid. Naast het beleggen in goud is vooral het beleggen in staatsobligaties van stabiele landen zonder veel schulden de veiligste beleggingsvorm. Je zou kunnen stellen dat het veiliger is om obligaties te kopen van Zweden dan dat je het geld op een spaarrekening laat staan van een bank met te weinig reserves. 

Wil je op korte termijn grote rendementen boeken, dan spreken we niet meer over veilig beleggen. Het beleggen in CFD's is zeer populair, maar zeker niet veilig. Dit geldt ook voor het kopen van binaire opties. Deze kun je op een uitstekende manier verhandelen op Optie24. Alle derivaten hebben een hoge risico en daardoor ook een mogelijk hoog rendement. Je zou via binaire opties makkelijk kunnen speculeren met de prijzen van edelmetalen zoals goud en zilver om bepaalde waardeverschillen van je fysieke belegging af te dekken. Vergeet niet, dat het vol risico's zit en als een vorm van online wedden kan worden beschouwd.

Gerelateerde artikels:   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten