BITGELD

zaterdag 17 juni 2017

LITECOIN KOPEN

Waarom zou ik Litecoin kopen?

waarom litecoin kopen
Litecoin is volledig gebaseerd op de Bitcoin code en technologie. Het is de eerste en beste kopie van Bitcoin met een aantal belangrijke protocol aanpassingen waardoor het Litecoin netwerk sneller en lichter werktn. Een ander belangrijk verschil is de consensus protocol. Een 75 % consensus van de Litecoin gemeenschap over de implementatie van nieuwe netwerk updates is genoeg om tot actie te kunnen overgaan. Bij Bitcoin is dit 95 %. Het is ongekend moeilijk om veranderingen door te voeren binnen Bitcoin want het vereist bijna een unanieme overeenstemming. Binnen een decentraal netwerk van gebruikers met verschillende belangen en agenda's is dit zeer moeilijk te verwezenlijken.  

Een concreet voorbeeld is de implementatie van Bitcoin Improvement Proposal 141. Deze staat bekend onder de naam segregated witness en is bedoelt om het Bitcoin netwerk te optimaliseren en een kwetsbaarheid te verhelpen waardoor de implementatie van het Lightning Netwerk mogelijk te maken. Bitcoin zal dankzij deze implementaties een futuristisch betalingsnetwerk kunnen worden en ook de mogelijkheid krijgen om, dankzij de innovaties van Rootstock, smart contracts te kunnen ondersteunen. Helaas, doordat er geen consensus is bereikt geworden over de implementatie van deze verbeteringen, loopt Bitcoin nu achter op Litecoin. 

Litecoin heeft dankzij het feit dat het een kopie van Bitcoin is de BIP 141 al geïmplementeerd. Bovendien is ook het Lightning Netwerk al getest geworden en zal Litecoin werken aan de implementatie van dit bliksem netwerk. Ten slotte, heeft Rootstok ook Litecoin in het vizier en zal ook het Litecoin netwerk gaan gebruiken om smart contract toepassingen te testen en te implementeren. Wanneer Litecoin dit ontwikkelingstraject verder met succes doorzet zal het zelfs als een alternatief voor Ethereum kunnen worden gebruikt en misschien wel op lange termijn Bitcoin en Ethereum vervangen? 

In ieder geval, vanuit technologisch oopgunt is Litecoin een uitstekende belegging. Vanuit een cryptocurrency oogpunt een goedkoper en sneller alternatief voor Bitcoin. Litecoin kopen is geen dom idee als je een beleggingsportefeuille in cryptogeld verder wilt diversifiëren. 

  

1 opmerking:

  1. Invest in Ethereum on eToro the World's Best Social Trading Network!

    Join 1,000,000's who have already discovered easier methods for investing in Ethereum...

    Learn from established eToro traders or copy their positions automatically!

    BeantwoordenVerwijderen