donderdag 14 december 2017

BELEGGEN IN CRYPTOVALUTA

In welke cryptovaluta zal ik beleggen?


Nu de prijs van Bitcoin zo enorm gestegen, kiezen vele beleggers om Bitcoin altcoins en andere cryptovaluta's te kopen. Dit is geen gemakkelijke opgave! Er zijn duizenden cryptomunten beschikbaar. De meeste van deze muntjes zijn gewoon experimenten en gewoonweg oplichterij! Ik zal in dit artikel een richtsnoer geven en een aantal bronnen aangeven waar je verder onderzoek kunt doen.

Cryptovaluta versus Crypto Tokens!


In de eerste plaats moeten we een onderscheid maken tussen de tokens en de cryptovaluta. Er zijn heel veel crypto tokens ontwikkeld op basis van een Initial Coin Offering of Crowd Token Sales. Iedereen kan gemakkelijk zo'n ICO organiseren en er is een heuse wildgroei! De meeste van deze tokens zijn gebaseerd op slimme contracten die geprogrammeerd zijn met behulp van de Ethereum blockchain. Dit is meteen problematisch vanuit het oogpunt dat deze tokens moeten worden beschouwd als een nieuwe vorm van aandelen op toonder. Dit betekent dat de waarde afhankelijk zal zijn van de bedrijfsvoering en respectieve omzet. Wanneer het bedrijf gewoon lucht is, zal de token uiteindelijk niks waard zijn. Bovendien, is het moeilijk om vast te stellen welke ICO goed is. Het is nog moeilijker om vast te stellen of alles goed geprogrammeerd is. Het hele bedrijfje is afhankelijk van de kwaliteit van de code. Een fout of kwetsbaarheid, en alles is verloren. Met andere woorden,  het is niet aan te raden om te beleggen in deze type van crypto assets, de tokens. Het zijn geen cryptovaluta's.

Beleggen in echte cryptovaluta's met een eigen blokketen!


https://www.bestebank.org/cryptocurrency/portfolio/
Cryptovaluta's hebben een eigen blockchain en een eigen gemeenschap van ontwikkelaars en eindgebruikers. Hier moet naar gekeken worden. Volgens mijn eigen bevindingen is het dan beter om te kijken naar goed ontwikkelde Bitcoin altcoins die qua code en ontwikkeling zich dicht bij Bitcoin houden, maar zich specifiek richten op een bepaalde niche. Samen met Bitcoin vormen deze coins een alliantie. Bitcoin kan niet alles, maar samen zijn deze cryptovaluta's zeer sterk. Ze kunnen samen worden gewoven in een bliksem netwerk van verschillende cryptovaluta betalingswegen!

Dit inzicht heb ik gekregen na het lezen van de LiBerBits cryptocurrency reports, geschreven door Luuk Soons. Hierin wordt ook beschreven hoe jezelf een mooie beleggingsfonds in eigen, veilig beheer kunt opstellen. Zeker aan te raden, aangezien hij het ook heeft over een andere type cryptovaluta's, de smart contract blockchains die de concurrentie aangaan met de eerder genoemde Ethereum. Zeker, deze blokketen projecten hebben ook een eigen cryptomunt, maar deze zijn niet ontwikkeld om te concurreren met Bitcoin. Bitcoin heeft zijn eigen interne strijd en heuse Bitcoin Wars! Vandaar, het beleggen in cryptovaluta, en niet alleen Bitcoin is zeker een aanrader. Alles kan gebeuren in de wereld van crypto finance.

Ten slotte, kan ik de volgende pagina's aanraden:

Gerelateerde artikels:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten