woensdag 12 september 2018

Bitcoin vermogensbeheer

Wat is het nut van Bitcoin en crypto vermogensbeheer?

Crypto en Bitcoin vermogensbeheer wordt vaak in de crypto gemeenschap verafschuwt. Het gaat vooral in het geval van Bitcoin om de controle terug te nemen over je eigen vermogen, je eigen geld. Om gebruik te maken van een Bitcoin vermogensbeheerder staat lijnrecht tegenover de ideologie van financiële souvereiniteit. Toch, het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. We zijn altijd nog afhankelijk van het gebruik van Bitcoin exchanges voor de koop en verkoop van Bitcoin. Dit valt niet te ontkennen. Niet iedereen heeft de tijd, geduld en misschien de leeftijd om dit leerproces te doorgaan. Inderdaad, het kost tijd om te leren over het gebruik van Bitcoin. Vooral security gerelateerde vragen zijn nog steeds complex. Niet iedereen heeft tijd om verschillende hardware wallets te testen en te gebruiken en verder te pielen met de CryptoTag om de wallet recovery seed veilig vast te slaan in een titanium plaat. Waar ga je vervolgens deze veilig verstoppen?
Iedere persoonlijke situatie is uniek en het is soms gewoon beter om gebruik te maken van een Bitcoin vermogensbeheerder die diepgaande kennis heeft over Bitcoin en de cryptomarkten. Zeker als het gaat om het beleggen in deze markten met veel geld. Voor een buitenstaander is deze bonte volatiele verzameling van projecten een bos waar je de bomen niet kunt zien. Er is een duidelijke behoefte voor ook crypto vermogensbeheer.

Wat wordt er eigenlijk met Bitcoin vermogensbeheer bedoelt?

Onder vermogensbeheer verstaan we vrijwel altijd het beheer van grotere vermogens, voor derden, door daarin gespecialiseerde financiële dienstverleners die meestal over een crypto beleggingsfonds beschikken met een strategische asset-mix en een beleggingsprofiel. Dit beleggingsprofiel kan “zeer defensief” tot “zeer offensief” zijn. Een Bitcoin vermogensbeheerder is in staat om niet alleen de goedkoopste Bitcoin te kopen, maar vooral ook op het juiste moment! Een crypto vermogensbeheerder heeft kennis van de markt om posities te herbalanceren, te bouwen of op te bouwen. Andere brippen die worden gebruikt voor cryptocurrency vermogensbeheer zijn crypto investment management of crypto asset management. Participeren kan op individuele of op collectieve basis gedaan worden. In Nederland zijn er nu een aantal crypto vermogensbeheerders actief met een eigen beleggingsfonds. Deze zorgen er voor dat er meer beleggers passief kunnen investeren waardoor er meer kapitaal de cryptomarkten kan binnenkomen. De belangrijkste vermogensbeheerders zullen we hier even vermelden:
Het beleggingsfonds van BlockchainTraders wijkt erg af van CyberCapital en BitCapital doordat ze ook een gedeelte offensief beleggen in nieuwe tokens sales van nieuwe crypto initiatieven, crypto mining en crypto trading activiteiten. Een token sale is een generieke en betere term voor een Initial Coin Offering - ICO. Dit zijn echte hoge risico beleggingen, maar met mogelijk een extreem hoog rendement. Ethereum, EOS, Binance en de meeste andere bekende projecten en merken zijn begonnen met behulp van een ICO. Crowdfunding op een blockchain is een belangrijke nieuwe manier voor bedrijven om finaciering te krijgen. Het beleggingsfonds van BlockchainTraders zal 10 % toewijden aan nieuwe tokens en crypto assets. Voor meer informatie:
Ten slotte, lees altijd de financiële bijsluiters en wezenlijke documentatie van deze vermogensbeheerders. Neem persoonlijk contact met ze op en bezoek ze op hun kantoor. Vandaar dat het voor Nederlanders handig is om een Nederlandse of in ieder geval een Europese partij te kiezen; zeker in het geval van geschillen, kan er uiteindelijk naar een Nederlandse rechtbank worden gestapt. Deze informatie is alleen ter kennisgeving en is geen beleggingsadvies. Het beleggen in cryptovaluta is extreem risicovol. Vergaar altijd eerst voldoende kennis.
Dit artikel is met goedkeuring overgenomen. 
Bronvermelding:


1 opmerking:

  1. Grilled Lamb Chops Recipe | Easy Healthy Dinner Recipes At Home

    Lamb chops go with frying, barbecuing grilling or roasting and will cook in about ten minutes. It is also best healthy recipes.Cooked on the grill or in the skillet lamb chops on the grill are stylish but super-fast snacks. From curried to cranberry fixed variations, these easy lamb chop recipes carry big flavor.

    BeantwoordenVerwijderen