BITMONEY

Bitgeld of bitmoney verwijst naar de trend dat de wereld van financiën en onze geldstromen volledig aan het digitaliseren zijn. Het meeste geld bestaat in digitale vorm als nummers op een computer scherm van banken. Er is een duidelijke trend waarbij het gebruik van contant geld wordt ontmoedigd. Tegenwoordig moet je je bijna schamen wanneer je met contant geld naar de bank stapt. Dit is natuurlijk belachelijk en ik zal deze digitaliseringstrend in BITGELD duidelijk aan de kaak stellen. Er zijn behoorlijke risico's verbonden aan deze ontwikkeling.

bitgeld
Bitgeld verwijst ook naar een nieuwe ontwikkeling. De ontwikkeling en de toepassing van nieuwe digitale geldeenheden, toepassingen en fintech bedrijven voor het aanbieden van andere alternatieven voor het inrichten van onze eigen financiën. De peer-to-peer economie ontwikkelt zich snel en dankzij allerlei nieuwe vormen van cryptogeld en digitale valuta en tokens kunnen we naast de reguliere digitale valuta's zoals de Euro gebruik maken van o.a. Bitcoin voor het verrichten van onze financiële zaken zonder de tussenkomst van banken. Bitgeld ofwel Bitmoney verwijst naar deze nieuwe ontwikkelingen en technologische toepassingen. Op deze blog Bitgeld komen al deze zaken aan de orde. In feite representeren crypto currencies nieuwe alternatieven voor ons huidige fiat geld systeem. Vragen en problemen omtrent ons huidige monetaire systeem zullen ook aan de orde komen.

Bitmoney en bitgeld zijn de nieuwe termen voor het beschrijven van de huidige digitalisering van het geld en de ontwikkeling van nieuwe digitale toepassingen voor het verrichten van betalingen. Twee duidelijke voorbeelden van bedrijven die ook werken met deze termen zijn o.a. BitReserve en BitGold.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten