vrijdag 8 maart 2019

Digitale effecten op de blockchain!

digital stocks on the blockchain
Een belangrijke nieuwe trend is gezet geworden voor het jaar van 2019. Belangrijke institutionele spelers binnen de oude financiële orde doen mee aan de Bitcoin en algemene blockchain revolutie. Er wordt hard gewerkt aan de infrastructuur die door de toezichthouders wordt gezegend om zodoende de deuren te openen voor het groot kapitaal.

Het groot kapitaal wil zeker wel een gokje wagen met Bitcoin. Bitcoin heeft zich voldoende bewezen om als alternatief beleggingsobject te worden toegevoegd in een gediversifieerde beleggingsportefeuille van een sigaarrokende belegger met diepe zakken. Niettemin, daar waar de kapitaal markten daadwerkelijk kunnen worden opengebroken en een nieuwe impuls kunnen krijgen is door het uitgeven van gereguleerde effecten op de blockchain. Deze tokenized securities of security tokens zijn ook voor bijna alle bedrijven uit te vaardigen. Een beursgang wordt in feite veel goedkoper en gemakkelijker gemaakt. Zelfs de traditionele aandeelbeurzen zien dit in en zijn begonnen met experimenten.

De London Stock Exchange Group (LSEG) zal in 2019 een eigen Digital Asset Exchange lanceren, de Atom Asset Exchange in Hong Kong. De Nasdaq heeft haar tech uitgeleend aan de gereguleerde DX exchange in Estland. De Maltese Stock Exchange werkt samen met Neufund en Binance voor het uitvaardigen van digitale effecten (digital stocks) en heeft in haar premisse de Malta Digital Exchange verwelkomd. De Duitse aandelenbeurs van Stuttgart heeft de Bison app gelanceerd. Hieronder kun je een reclame video bekijken over deze nieuwe app:


Er is trouwens een veel betere crypto finance app gelanceerd door ABRA die in feite alle moeilijkheden vermijdt in het kader van toezichthouders en respectieve regelgeving door puur gebruik te maken van Bitcoin financial engineering via Bitcoin Futures! Met ABRA app kan zelf een rijstboer in Vietnam die beschikt over een smartphone handelen in Apple aandelen! Hieronder in de video kun je Bill Barhydt, de oprichter aan het woord zien over hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om met behulp van Bitcoin via de Abra app haar gebruikers digitale effecten (Amerikaanse tech stocks) te kunnen aanbieden:


Zou in 2020 een gereguleerde crypto exchange, zoals de Bitvavo Exchange, deze formule ook niet kunnen gebruiken of gewoon digitale effecten van de LSEG Atom exchange kunnen aanbieden aan Nederlandse klanten?

Hoe de toekomst zich ook zal uitkristalliseren. De blockchain revolutie is niet meer te stoppen en zal de kapitaal markten op de blockchain zetten! Effecten zullen digitaal worden uitgegeven en bestaand op de blockchain... maar welke blockchain? De battle for the best blockchain voor het uitgeven van digitale effecten is nog niet gestreden!

Gerelateerde artikels:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten