BITGELD

zondag 28 juni 2015

PAPIERGOUD

Wat is papiergoud?


papier goud
Er zijn twee soorten markten voor goud, de markt voor papiergoud en de markt voor fysiek goud. De markt voor papiergoud bepaalt de prijs, niet de markt voor de handel in fysiek goud. Goud leent zich niet voor speculatie omdat het fysiek handelen in goudbaren en kopen van goudbaren veel tijd en geld kost. Goedkoop goud kopen en verkopen kun je het beste doen met papier goud. Toch is dit niet geheel correct meer en kan het onderscheid tussen papiergoud en fysiek goud anders worden benaderd.

Papiergoud versus fysiek goud:

verschil papiergoud en fysiek goud
Papier goud kun je het beste begrijpen als een digitale vorm van goud waarbij je zelf geen eigenlijk bezit hebt over het goud. Het gaat hier vaak om financiƫle instrumenten zoals CFD's en binaire opties die worden aangeboden door brokers zoals Optie24 of eToro. De aanbieder van dit papiergoud volgt alleen maar de goudprijs en maakt een contract over de prijsontwikkeling en voorwaarden. Met geluk is dit papierencontractje over het goud dat je aankoopt ten dele gedekt door echte goudaankopen. Meestal worden de betreffende posities door de aanbieder (broker) ook weer afgedekt met papiergoud. Dus, het is van wezenlijk belang om te begrijpen, dat je met papiergoud geen echt goud koopt, maar alleen speculeert op de prijs van goud. Wanneer je denkt dat je met papiergoud een echte claim hebt op echt fysiek goud, heb je het goed mis.

fysiek goud kopen ipv papiergoud
Er is namelijk veel meer papiergoud in omloop dan echt fysiek goud. Fysiek goud blijft normaal mooi in de kluis van een centrale bank of de kluis bij iemand thuis. Zeker, wanneer de goudprijs stijgt dan stijgt jouw papieren goud ook, maar deze prijsstijging kan alleen beschouwd worden als de Euro's die je kunt krijgen om uit jouw positie te stappen, niet om echt goud thuis te krijgen geleverd. Je moet weten wanneer je uitstapt om je winst te pakken en vervolgens echt goud fysiek goud te kopen. Besef wel dat je waarschijnlijk in het beste geval met hogere premies te maken zult hebben. In het ergste geval zal er geen fysiek goud te koop zijn. Iedereen houdt zijn echte goud posities vast, terwijl alle andere met papiergoud hun posities liquideren.

Een groter bijkomen probleem is dat bij een systeemcrisis het gebrek aan vertrouwen volledig weg is. Bij de speculanten in papiergoud breekt dan ook de paniek uit. Het probleem is namelijk dat niemand nog weet of de aanbieder (bank of makelaar) waar het papier goud is aangekocht, de euro's daadwerkelijk nog kan uit betalen. Iedereen zal proberen papiergoud te verkopen en daarmee zal ook de prijs van goud eerst dalen!!!! Dit is belangrijk om te beseffen, de goudprijs wordt bepaald door papiergoud, maar is niet echt de echte prijs van het fysieke goud!!!

Pas, wanneer de papieren goudprijs losgekoppeld wordt van de fysieke goudprijs zal er een herwaardering van de eche goudprijs plaatsvinden. Inderdaad, de huidige goudprijs is gemanipuleerd en volledig gebaseerd op papiergoud in omloop. Bij een systeemcrisis zal er een enorme vlucht vanuit papieren bezittingen naar fysieke bezittingen plaatsvinden. In dit geval, zal ook de fysieke goudprijs enorm stijgen.

papiergoud kopen
Wanneer je in papiergoud belegt, moet je weten wat je koopt en een duidelijke strategie moeten opstellen. Denk je dat een systeemcrisis niet tot een mogelijke scenario behoort en geloof je niet in fysiek goud als een lange termijn investering, kun je het makkelijkste speculeren met de goudprijs met behulp van binaire opties via een makelaar zoals Optie24 of Optionbit.

Toch, deze tweedeling is niet meer echt actueel in het licht van de Fintech ontwikkelingen. Je kunt uitstekend speculeren met de goudprijs met een echte claim op fysiek goud door innovatieve dienstverleners die o.a. via het bitcoin ofwel blockchain protocol werken.

papiergoud vs bitgold vs fysiek goud
Prachtige en uitstekende voorbeelden zijn Bitgold, Vaultoro en Bitreserve. Je kunt hier ook goedkoop goud kopen, echt fysiek goud, geen papiergoud. Het is een digitale vorm, bitgoud, van echt goud dat wordt aangehouden in een kluis in het buitenland. Het zijn bijzondere dienstverleners waarmee je kunt speculeren met de goudprijs met een claim op echt goud. Bij Bitgold kun je jouw goudaankopen laten thuisbezorgen in de vorm van speciale goldcubes. Het beleggen in fysiek goud is iets wat ik iedereen kan aanraden. Ik zou mijn lezers de recensies over deze dienstverleners willen aanbevelen:
  1. BitGold Review
  2. BitReserve Review
  3. Vaultoro Review

 Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten