BITGELD

woensdag 26 augustus 2015

XAPO DEBIT CARD

Xapo Debit Card Review


De Xapo debit card is een van de meest bekende namen als het gaat om bitcoin debit cards, toch is deze betaalkaart niet geschikt voor Nederlanders.

Deze betaalkaart is ontwikkeld voor de bitcoin markt in de Verenigde Staten. Je kunt deze alleen in US Dollars omzetten. Hoewel, dit is niet echt de correcte beschrijving. De Xapo debit card werkt als een betaalkaart of bitcoin pinpas waarbij onmiddelijk en direct van jouw Xapo bitcoin wallet het bedrag in USD wordt verrekend met jouw bitcoin balans. Dit is uniek voor de Xapo debit card, je hoeft deze niet op te laden en het is geen prepaid creditcard. Dit is ook voordelig voor de gebruiker aangezien er geen transactiekosten zijn verbonden bij het laden van jouw kaart. Bij de meeste prepaid creditcards worden er transactiekosten in rekening gebracht van zo'n 1 tot 2 %. Hier heb je geen last van.

Xapo Card Review
Waar je wel last van hebt zijn de hoge valuta omzetkosten wanneer jij de Xapo debetkaart gebruikt voor betalingen in Euro. Het bedrag in euro's zal eerst in US Dollars moeten worden omgezet voordat het bedrag van je bitcoin balans wordt afgeschreven in bitcoins. Deze valuta omzetkosten kunnen wel zo'n 4 % bedragen en maakt het gebruik van deze Bitcoin betaalkaart te duur voor Nederlanders. 

Er zijn gelukkig goede alternatieven beschikbaar voor de Xapo debit card:


Xapo Card
De SpectroCoin debit card is veel goedkoper om te bestellen en zeer geschikt voor Nederlanders aangezien SpectroCoin iDeal ondersteunt en in Euro's kan worden opgeladen. Nadeel is dat je wel 1 % transactiekosten moet betalen voor het opladen van deze bitcoin betaalkaart. Dit is goedkoop in vergelijking met andere bitcoin debetkaarten.

Goed dit is wel veel minder dan een ander alternatief voor de Xapo debit card, de E-Coin E-Card. Deze is ook zeer goedkoop en werkt uitstekend, maar E-Coin rekent 2 % in transactiekosten voor het opladen van de kaart. Trouwens, E-Coin en Xapo maken gebruik van dezelfde prepaid creditcard uitgever in Gibraltar. Dit zou moeten betekenen dat Xapo in de toekomst ook betaalkaarten voor eurolanden kan en zal uitgeven. De E-Coin E-Card is een uitstekende betaalkaart.

Er is ook een andere prepaid creditcard alternatief, dit is de Skrill Card. Dit is geen bitcoin betaalkaart, maar een reguliere, traditionele betaalkaart die goedkoop is en prima werkt. Deze is geschikt voor degenen die liever bitcoin vermijden.

Conclusie:

Ik hoop dat Xapo snel overgaat tot het ontwikkelen van een Xapo debit kaart die geschikt is voor Europa. Zolang dat niet het geval is, kun je beter naar alternatieven kijken.
 
Referentie:Geen opmerkingen:

Een reactie posten