BITGELD

vrijdag 24 maart 2017

ALTCOINS

Altcoins versus Bitcoin

Waarom zou ik altcoins kopen wanneer we Bitcoin hebben?

De reden waarom altcoins in prijs en marketkapitalisatie omhoog gaan heeft alles te maken met het sucess van Bitcoin en een aantal belangrijke drempels de Bitcoin gemeenschap moet overwinnen om het drukke Bitcoin netwerk te optimaliseren. 

Goed ontworpen altcoins zoals Monero, Litecoin, deCRED leggen bepaalde gebreken bloot en hebben betere en nieuwere protocollen toegepast met andere regels waardoor de flexibiliteit, schaalbaarheid en effectiviteit van het netwerk wordt vergroot en de financiële privacy wordt verbeterd. Monero is in deze zin ontworpen om daadwerkelijk een anoniem betalingsalternatief te zijn. Bovendien is Monero niet Bitcoin compatible. Het is geen echte altcoin en zal waarschijnlijk altijd blijven bestaan als het cryptogeld voor het uitvoeren van anonieme betalingen.

De meeste altcoins zijn gewoon vorken van Bitcoin. Wat we vergeten is dat Bitcoin zelf programmeerbaar is en dat de meeste gebreken kunnen worden verbeterd door het implementeren van updates. De meeste voordelen die altcoins nu hebben kan Bitcoin ook overnemen. Het probleem is dat voor het uitvoeren van een update er een 95 % consensus vereist is van de gemeenschap. Wanneer deze niet bereikt wordt, kan er niks worden geïmplenteerd. Dit is het relatieve voordeel van bepaalde goede altcoins ten opzichte van Bitcoin. Het bereiken van een consensus is een zeer lang en moeizaam proces. Daarom dat een nieuwe altcoin zoals deCRED interessant is, aangezien deze een beter consensus systeem heeft ontworpen waardoor het makkelijker is om het netwerk op basis van harmonie en een evenwichtige machtbalans te ontwikkelen.

Ten slotte, het Ethereum netwerk dat werkt op basis van ethers ETH is een vorm van crypto-equity en is geen altcoin.

Voor meer informatie:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten